EHBO Homeopathie

Er is veel informatie over homeopathie. Waar je echter het meest van overtuigd zult raken is zelf aan den lijve ervaren hoe snel en goed homeopathie werkt in acute situaties.

Homeo

 

In deze cursus leer je wat klassieke homeopathie inhoudt en hoe je het met resultaat kan toepassen in acute situaties zoals steken/beten van insect of dier, koliek, reisziekte, ongelukken zoals blessures, val, brandwonden en meer.

Inhoud 

Onderwerpen die in deze basiscursus aan bod komen zijn:

- Wat is klassieke homeopathie, hoe worden homeopathische geneesmiddelen gemaakt?

- Verschil homeopathie en kruidengeneeskunde, de ‘wetten en principes' van de klassieke homeopathie;

- Keuze van het passende geneesmiddel, dosering

- De reactie op het geneesmiddel interpreteren, wanneer wel/niet herhalen

- Materia Medica van de belangrijkste homeopathische EHBO geneesmiddelen

- De behandeling van:

Beten en steken; wonden en wondverzorging, kneuzingen, gevolgen van een ongeval, sportblessures; hoofdletsel, hersenschudding, botbreuken, brandwonden; koorts, voedselvergiftiging, tanden krijgen, reisziekte, diarree, zonnesteek en meer.

Voor wie? 

Deze cursus is voor iedereen een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met homeopathie en vooral om te leren hoe je het zelf toe kunt passen in acute EHBO-situaties.

Kosten

Deze cursus bedraagt € 85,00 en is inclusief koffie, thee en praktische reader met 'beslisboom'. Een EHBO-doosje (dat je leven lang meegaat) kan apart besteld worden.

Docent

De cursus wordt weer met veel enthousiasme gegeven door Merel Kolderie, klassiek homeopaat en docent aan de HVNA. Zij richt zich in haar praktijk mede op de behandeling van acute klachten: "Hoe heftiger de klacht, hoe duidelijker het beeld/de symptomen, des te sneller is het resultaat. Dit weldadige resultaat wens ik iedereen".

Datum en tijd

De cursus beslaat 2 dagdelen verdeeld over: zaterdag 21 én zaterdag 28 september 2019 van 9.45-13.15 uur.
Inloop vanaf 9.30 uur.

Catering

Gedurende de dag is er gratis koffie en thee. Er is tijdens de lunchpauze tegen betaling biologische soep verkrijgbaar. Verder geen overige lunchfaciliteiten.

Locatie

HVNA Opleidngen
Gebouw 't Venster, Thomas a Kempislaan 82 Arnhem

Telefoon: 026-3231182

Aanmelden

Aanmeldingsformulier cursus, training en nascholing

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.