Pathologie in beeld

Luchtwegklachten doorgronden en begrijpen

Je leert in deze masterclass fysiologische wetmatigheden doorzien. Je leert je patiënten doorgronden door inzicht te vinden in de samenhang van symptomen. Het lichaam leren we kennen als bezield organisme. Er zullen 'uitstapjes' worden gemaakt naar de fylogenetische ontwikkeling, de embryologie en de miasma-leer. 

Kunnen we nu ook leren wat de bijzondere modaliteiten van de ademhalingsklacht betekenen? En wat voor een doorkijkje geeft de aard van de pijn? We gaan hiervoor te rade bij de antroposofische wezensdelendiagnostiek.

Als homeopaten zijn we vaardig om een exact en nauwkeurige inventarisatie te maken van de symptomen. Maar wat is het wezenlijke verschil wanneer iemand met astma gevoelig is voor vochtige kou; en wat zegt het voor het totale ziekzijn wanneer juist vrieskou de problemen geeft? Hoe staat deze specifieke klacht in relatie met andere organen? Orgaanfuncties kunnen gezien worden in een spiritueel en holistisch perspectief. We gaan in op de longconstitutie en zien wat zuurstof en koolzuur precies doen voor een mens. We tillen de pathologie op door het tot een concreet beeld te maken. We zien dit vervolgens terug in onze materia media. 


Door deze masterclass zullen onze repertorisaties meer worden dan een vlakke weergave van symptomen; we leren onze patiënten nu aan de hand van ‘het volledig symptoom’ te begrijpen en hen aan de hand van de fysiek symptomen naar wezen te doorgronden.
Omdat we de voortdurende verandering van symptomen nu gaan ‘lezen’ en de samenhang begrijpen kunnen we de constitutionele genezingsprocessen blijven volgen en doorgronden. Ze krijgen met deze masterclass een werkelijk diagnostisch en inzichtelijk karakter. Onze inzichten worden net zo verfijnd als onze observaties.

Longpathologie uit Merck Manual wordt als bekend verondersteld.

Docent

Paul Albers. Docent integrale geneeswijzen en homeopathie. Sinds 1988 als docent verbonden aan de HVNA. 

Zijn praktijk is het resultaat van een ruime oriëntatie binnen de gezondheidszorg: Zijn medische kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn geneeskunde studies in  Amsterdam en Nijmegen; Zijn praktische  ervaring varieert van eerste hulpwerk, geestelijke gezondheidszorg, in een regulier ziekenhuis tot werken onder druk van zware pathologie in klinieken in India.

"Ik zie dagelijks opnieuw in mijn praktijk wat deze holistische geneeskunde aan mensen op het gebied van gezondheid en welbevinden brengt, dit geeft mij veel voldoening. Homeopathie maakt echt genezen waar. Het is mijn missie om de geneeskunde inzichtelijk en weldadig te maken."

 

Doelgroep

Deze nascholing is heel geschikt voor alle (arts-)homeopaten. 

Soort nascholing

Homeopathie/Medisch

Groepsgrootte

15 tot 30 deelnemers

Catering

Bij aankomst staat er gratis koffie en thee klaar.
Het is mogelijk om tijdens de lunchpauze gebruik te maken van het lunchbuffet a € 10,-. Dit buffet bestaat uit soep, croissants, diverse belegde broodjes, kroketten, vegetarische loempia's, fruit, sinaasappelsap, melk/karnemelk en drinkyoghurt.  

Kosten

€ 95,00

Datum en tijd

Vrijdag 29 maart 2019 van 10.00-17.00 uur.
Inloop vanaf 9.30 uur.

Locatie

Zalencentrum Parkstaete
Parkstraat 3B
6881 JA Velp

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier nascholingen, lezingen, cursussen

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.