Therapeutische training

Therapeutische training voor de homeopaat

Datum: zaterdag 18 mei

Inhoud

Hoe maak je je praktijk een plezier, therapeutisch en professioneler?

Bijna altijd zijn het je menselijke en therapeutische vaardigheden die de kwaliteit van het contact bepalen en een verder traject mogelijk maakt.

Voelt iemand zich in eerste instantie gehoord en geborgen in jouw aandacht? Kan je werkelijk de situatie van de ander in je opnemen. Behoren scherpe observaties tot je tweede natuur en kan je uiteindelijk een concreet beeld overdragen aan een collega waarin de essentie tot zijn recht komt zonder je patiënt buiten de deur te zetten? Kan je abstracte diagnoses recht doen maar tevens feitelijk nieuwsgierig blijven? Heb je geleerd om uiteindelijk op concrete beelden te rusten en is je beeldvorming in staat mee te bewegen met de ontwikkeling van klachten? Kortom: kan je rustig volgen en individualiseren zodat je zowel medisch als persoonlijk blijft? 

Dit seminar geeft een overzicht van een toenemende verdieping van algemeen menselijke vaardigheden. Essentiële oefeningen geven een inkijkje hoe je je therapeutschap ordelijk tot ontwikkeling kan brengen. De training krijgt vorm volledig in samenhang met homeopathische methodiek en casemanagement.

De anamnese, professioneel leren observeren, begrijpen van je patiënt en begrip opbrengen in moeilijke interactie, slagvaardige tussentijdse interventies, telefonisch spreekuur, de situatie aan een ziekbed, duidelijk en tegelijk open communicatief in de interactie met andere werkers in de zorg, de verhalende en ordelijke presentatie van een casus, kortom alles wat bij homeopathisch case-management komt kijken. Dit vraagt zoveel meer dan je homeopathische kennis op orde hebben. En het moet ook nog leuk blijven!

Hoe ontwikkel je je persoonlijke kwaliteiten tot die van een professioneel en succesvol homeopaat? Hoe evalueer je je eigen therapeutische kwaliteiten en hoe houd je jezelf levenslang lerend op dit vlak. Hoe ontwikkel je de klinische blik en professionele intuïtie, alles binnen het kader van het Organon en dienstbaarheid aan je patiënt? En niet in de laatste plaats: hoe kom je tegemoet aan de verandering in bewustzijn van de mensen van de 21e eeuw, dit vraagt om een andere training als therapeut.

Therapeutische training spreekt algemene menselijke vermogens aan en werkt ze om tot therapeutische vaardigheden in dienst van een ander. Hiermee wordt ieder medisch contact als norm weldadig en haalt het het optimale uit je beroep. Je zult merken dat deze training je dicht bij de essentie van de geneeskunde brengt waarmee je niet alleen je werk doet maar dat dit werk in toenemende mate ‘vervullend’ wordt.

De praktijkvoering van homeopaten heeft het in zich om tot voorlopers en een voorbeeld te zijn in humanisering van de geneeskunde in de eerste lijn.

Achtergrondliteratuur wordt bij het seminar aangeleverd.

Docent

Paul Albers. Docent integrale geneeswijzen, homeopathie en Klassiek Homeopaat sinds ’87. Sinds 1988 als docent verbonden aan de HVNA.

Zijn praktijk is het resultaat van een ruime oriëntatie binnen de gezondheidszorg: Zijn medische kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn geneeskunde studies in  Amsterdam en Nijmegen; Zijn praktische  ervaring varieert van eerste hulpwerk, geestelijke gezondheidszorg, in een regulier ziekenhuis tot werken onder druk van zware pathologie in klinieken in India.

"Ik zie dagelijks opnieuw in mijn praktijk wat deze holistische geneeskunde aan mensen op het gebied van gezondheid en welbevinden brengt, dit geeft mij veel voldoening. Homeopathie maakt echt genezen waar. Het is mijn missie om de geneeskunde weer inzichtelijk en weldadig te maken."

Doelgroep

Homeopaten

Soort nascholing

Homeopathie

Groepsgrootte

15 tot 40 deelnemers

Catering

Gratis koffie en thee de hele dag. Tijdens de lunch kunt u tegen betaling van € 1,50 soep nemen. Verder je eigen lunchpakket meenemen.

Kosten

€ 85,00


Datum en tijd

zaterdag 18 mei 2019 

10.00-17.00 uur.
Inloop vanaf 9.30 uur.

Locatie

't Venster
Thomas a Kempislaan 82
Arnhem

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier cursus, training en nascholing

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.