Reflexologische regelsystemen

Vrijdag 7 december 2018

Voetreflexzonetherapie, handreflexzonetherapie, neusreflexzonemassage, ooracupunctuur, handacupunctuur, schedelacupunctuur …. het zijn allemaal verschillende therapievormen die vooral in de complementaire zorg worden toegepast. Zorgprofessionals en leken hebben er vaak een wollig (geitenwollensokken-achtig) beeld bij, veelal omdat men wel ziet dat prikkels effecten kunnen sorteren, maar men ze niet verklaren kan.
Op deze nascholingsdag gaan we in op onderliggende regelsystemen. Aspecten van anatomie en neurofysiologie komen aan bod. Zo zal blijken dat de genoemde reflexzonebehandelingen behoorlijk wat overeenkomsten in hun werkingsmechanisme hebben.

Enkele praktische hints komen aan bod. Deelnemers krijgen ook de gelegenheid om praktische ervaringen te delen met elkaar, in relatie tot het besprokene.

Docent

Toine Korthout is arts en heeft een eigen praktijk in acupunctuur. Hij heeft ruime ervaring in het onderwijs in pathologie, psychopathologie, medische ethiek, farmacologie etc.  Daarnaast geeft hij al ruim twintig jaar les in reanimatie.  
Sinds 2008 is Toine als docent Medische Basiskennis (pathologie) verbonden aan de HVNA.
Meer informatie over Toine Korthout en zijn praktijk: www.natuurlijkbeter.com.

Doelgroep

Deze nascholing is heel geschikt voor alle therapeuten. Deze nascholing geeft weer nieuwe inzichten, nieuwe invalshoeken en natuurlijk wordt de bestaande kennis weer opgefrist!

Soort nascholing

Medisch (anatomie en neurofysiologie)

Groepsgrootte

15 tot 45 deelnemers

Catering

Bij aankomst staat er gratis koffie en thee klaar.
Het is mogelijk om tijdens de lunchpauze gebruik te maken van het lunchbuffet. Dit buffet bestaat uit soep, croissants, diverse belegde broodjes, kroketten, vegetarische loempia's, fruit, sinaasappelsap, melk/karnemelk en drinkyoghurt. De kosten hiervoor zijn € 10,-. 

Kosten

€ 85,00
Je ontvangt een factuur per e-mail die je binnen 14 dagen dient te betalen.

Datum en tijd

Vrijdag 7 december 2018 van 10.00-17.00 uur.
Inloop vanaf 9.30 uur.

Locatie

Zalencentrum Parkstaete
Parkstraat 3B
6881 JA Velp

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier cursus, training en nascholing

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.