Nieuws

Nieuws categoriën

05/07/2019

 

De DroomVisie van homeopaten: een bijdrage leveren aan het zorgstelsel in Nederland door het opleiden van professionele therapeuten.

 

Door Fanny van der Horst, verschenen in het blad Paravisie.

Paul Albers en Sada Landers stellen zich aan je voor, twee bevlogen docenten homeopathie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem.

Hun droom is een wereld waarin mensen op een niet-gemedicaliseerde manier naar hun lichaam kijken en snappen dat lichamelijke klachten voortkomen uit een onbalans.

In hun lessen delen ze met de studenten van de HVNA al hun kennis op het gebied van holistische geneeswijzen en homeopathie.

Via het opleiden van studenten brengen ze het bewustzijn dat ‘gezond zijn’ pas bereikt is als al het lijden verdwenen is uit iemands systeem. De afgestudeerden dragen dit weer over op hun cliënten en hopelijk – dat is de droom – verandert de maatschappij daarmee in haar geheel. Lees over waar ze nu staan en hoe ze die droom tot realiteit willen maken.

Lees verder
12/06/2019

'Het hoofddoel van ons vak is dat je mensen gezonder gaat maken en hen begeleidt in hun genezingstraject door hun zelfherstellend vermogen blijvend te versterken. Daarmee doe je ook aan preventieve geneeskunde.’ 

Lees verder
16/02/2019

Homeopathie EHBO cursus:

De cursus is op 21 september 2019

Van 09.45 - 16.45 uur

Lees verder
17/10/2018

Lees hieronder het interview met onze oud-studente die een carrièreswitch maakte van radiodiagnostisch laborant in het ziekenhuis naar homeopaat:

Lees verder
26/06/2018

Ook de komende vier jaar is de HVNA opgenomen in het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.
In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Voorafgaand aan de opname in het register heeft de HVNA een intensieve audit moeten ondergaan.

Lees verder
04/05/2018

MijnDiAd

Sinds 2017 heeft de HVNA een samenwerking met MijnDiAd praktijksoftware. De software van MijnDiAd is speciaal ontwikkeld voor een professionele en eenvoudige praktijkvoering voor de complementaire therapeut.

Lees verder
11/11/2016

HvNA Staatscourant btw vrijstelling

Na het voeren van een lange strijd, zijn alle CAM-therapeuten in Nederland met ingang van 1 mei 2016 officieel vrijgesteld van btw. CAM is een afkorting van Complementary Alternative Medicine en wordt in Nederland ook wel Complementaire alternatieve geneeskunde genoemd.

Lees verder